Zon Jongen Meisje

De Paddenstoelen

Wie zijn wij?

Onze onderbouwgroep heet "De Paddenstoelen". Als je in ons lokaal staat kun je dat ook zien. Er zijn verschillende dingen terug te vinden die duidelijk maken wat onze groepsnaam is.  De "Paddenstoelen" hebben maar liefst twee juffen.
Op maandag en dinsdag staat Anouk voor de groep en de overige dagen van de week heeft Anky de klas.

Schimmelnetwerken van paddenstoelen - VTV Blijdorp

Hoe komen we aan onze naam?

We hebben deze groepsnaam "de Paddenstoelen" gekozen om verschillende redenen. Ten eerste groeien paddenstoelen bij elkaar. Dat geeft duidelijk aan dat ze bij elkaar horen. Je komt ze zelfs meestal tegen in een kring. Iedere ochtend beginnen we ook samen in een kring. Vanuit de kring starten diverse activiteiten en dit komt meerdere keren per dag terug. Er worden verhalen en ervaringen uitgewisseld, liedjes gezongen, versjes aangeleerd, gedanst, verhalen en prentenboeken gepresenteerd, wereldoriënterende activiteiten gestart en besproken, etc. Kortom, het fijn samenzijn wordt benadrukt.
Daarnaast is elke paddenstoel verschillend. Ze lijken op elkaar, horen zelfs bij elkaar, maar als je goed kijkt zie je verschillen tussen de paddenstoelen. Dat unieke van iedere paddenstoel vind je ook weer terug in een klas. Ieder kind is natuurlijk weer anders en mag zijn zoals hij of zij is. En toch zijn ze ook weer allemaal hetzelfde. De verschillen maken het juist interessant. Je kunt elkaar inspireren en uitdagen waardoor je weer nieuwe dingen leert en uitprobeert.

Wist u dat.......

  • Er heel veel stippen op de paddenstoelen in onze klas te vinden zijn. Als je kunt probeer ze maar eens te tellen.