Zon Jongen Meisje

De Tijgers

Wie zijn wij?

Wij zijn een bovenbouwgroep 6-7-8 en Babs is onze juf. Zij geeft ook reken-instructie aan de kinderen van groep 6. We zitten met groep 6, groep 7 en groep 8 bij elkaar. Dat is heel gezellig en leerzaam. Onze buren zijn de kleurrijke Papegaaien en de Gorilla's. Wij zitten er tussenin en hebben het heel gezellig samen.

Alles over de: Siberische Tijger | Ontmoet onze dieren | DierenPark Amersfoort

Hoe komen we aan onze naam?

We hebben onze naam samen gekozen. We hebben gekozen voor de tijgers. Mede omdat tijgers echte doorzetters zijn. Ze gaan recht op hun doel af en kunnen vertragen en versnellen wanneer dat nodig is. Dit doen wij ook in de klas, wij passen ons aan en houden rekening met elkaar. Tijgers zijn ook echte familie dieren. Als een tijger welpjes krijgt, wordt ze heel beschermend en tijgers letten goed op elkaar. Ze likken zelfs elkaar schoon omdat ze elkaar zo lief vinden. In de klas letten wij op elkaar en zorgen we goed voor elkaar. Dat doen we niet door elkaar schoon te likken ;) maar door elkaar te helpen wanneer dat nodig is. 

Elke tijger is anders door hun mooie zwarte strepen. Elke tijger heeft een ander patroon. Dat zie je ook terug in de klas iedereen in de tijgerklas is een tijger maar ieder is anders en mag zichzelf zijn. 

Wist u dat....

  • wij in onze klas een schildpad hebben, de kinderen verzorgen Chillie de schildpad helemaal zelf!
  • de tijger de koning van de jungle wordt genoemd.
  • Juf Babs heel erg van roze houdt, zelfs zo erg dat het terug te zien is in het klaslokaal.
  • de tijgers wel houden van een grapje, met 1 april hebben ze ooit de kraan in de klas dichtgeplakt met plakband. Hierdoor werd de juf helemaal nat toen ze de kraan harder opendraaide.